ADHD-appar

Appar som hjälper till med struktur

Ni har väl kollat in vår tipssida som tar upp att det är av största vikt att ha tydliga scheman och strukturer med barn som har en ADHD-diagnos? Om inte, läs vidare på vår sida om ADHD-tips.

Läs mer

På denna sida bjuder vi på våra bästa digitala hjälpmedel i form av ADHD-appar. Vi hoppas du har nytta av dessa tips.

ADHD-schema-app

Det är såklart en avvägning det här med digitala hjälpmedel men för er föräldrar som tycker det fungerar bra, finns det appar där familjescheman kan visualiseras, färgkodas, punktas upp och bockas av.

Ett bra sätt att skapa struktur är att ha samma kalender för hela familjen, vilket gör det enklare att få en överblick över veckans aktiviteter. Kolla exempelvis in DigiCal Kalender eller LifePuzl.

Kom ihåg-app

Appen Remember the Milk är för alla som vill ha en smart ”att-göra-app” och en app som hjälper till att flytta dina listor och minnesanteckningar i huvudet till den digitala världen. Appen tar över ansvaret och påminner dig när det är dags att bocka av en punkt eller flera på listan.

Remember the Milk ger dig också möjlighet att dela dina listor och delegera uppgifter till andra i ditt hushåll vilket är perfekt för barnfamiljen. En tydlig färgkodning delar upp familjens listor så uppgifterna inte blandas ihop med exempelvis arbetets anteckningar.

Fånga idéerna-app

Om du letar efter en app eller ett hjälpmedel som hjälper till att fånga dina idéer ska du inte kolla längre än åt Evernote. Vi vet ju med oss att personer med ADHD kan vara riktiga idésprutor och varför inte ta tillvara på all den briljans som spånas fram under en dag?

I denna app kan du dela anteckningarna (med vem du vill) och det finns också möjlighet att skapa tydliga att göra-listor. En rolig detalj är att du kan skapa anteckningsböcker i olika format. Vad sägs om att förvandla anteckningen till ett foto, en video eller en lättläst text? Bara fantasin sätter gränser!

Läs mer!